Első lépésként ki kell számolnunk napi tápanyagszükségletünket. Ez nagyon egyénfüggő, de körülbelül így lehet meghatározni:
Kiindulópontnak ez a szám megfelel, de figyeljünk oda mindig testünk jelzéseire. Van, akinek ez a szénhidrát mennyiség nagyon kevés, ők ehetnek többet, ha azt látják, hogy nem zsírosodnak tőle.
Ha megvan a tápanyagszükséglet, még néhány alapszabályt be kell tartanunk:
Ez alapján íme az én étrendem, melyet 57 kg-ra számoltam, és amihet igyekszem tartani magam :)
Tippek a fenti étrendhez:
- a reggeli vízben főtt zabpehelyhez adjunk folyékony édesítővel, és ízesíthetjük pl. egy kis zsírszegény kakaóporral, fahéjjal, vagy az én kedvencemmel, egy pici mákkal
- az ebédre készült csirkemellet helyettesíthetjük hallal. A lényeg, hogy fűszerezzük az ételt, és ehetünk hozzá egy kis zsírszegény sajtot is
- az ebédhez készült zöldség lehet brokkoli, karfiol, saláta, paprika, paradicsom, uborka, stb. Egy kis joghurtból készíthetünk rá önetet is. Kerüljük a babot, kukoricát, répát, borsót és az egyéb magas szénhidráttartalmú zöldségeket
- este a rántotta mellé ehetsz még zöldséget. Érdemes feleannyi sárgáját használni, mint fehérjét, mert a sárgáják zsírtartalma magas
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése